Boekenweek: Peter Brouwer – op alles wat ik ben

7 Maart 2024

Muzikale boekpresentatie van deze multi-kunstenaar

In aanloop naar de Boekenweek een optreden van Peter Brouwer, een multi-kunstenaar die aanvankelijk niet kon kiezen. Hij liet uiteindelijk een carrière als beroepsmusicus achter zich om schrijver te worden, maar musiceert nog altijd regelmatig tijdens zijn boekpresentaties, een fijne mix van woord en klank!
Na ‘Spagaat’ heeft hij twee nieuwe romans geschreven, waarvan zijn nieuwste, ‘Op alles wat ik ben’ in februari is verschenen bij zijn Haarlemse uitgever, In de Knipscheer.

Over het boek
Is ze het kind van de rekening of een kind van haar tijd? Voor het hoofdpersonage Ellen bestaan de jaren tachtig uit twee werelden. De moderne school en het alternatieve café prikkelen haar nieuwsgierigheid. Maar thuis wacht moeder, met haar geloofsideeën en twee gezichten. In de hal luistert Ellen, naast een Mariabeeld, heimelijk naar gesprekken over de Vrouwe aller Volkeren. Wanneer ze een jongen ontmoet aan wie alles anders is, staat Ellen voor een dilemma dat haar blijvend verandert. Jaren later verdiept ze zich als journalist in de invloed van kerk en geloof. Wat werd voor haar verborgen gehouden, ‘verpakt in het kleed van devotie, met het masker van de Maagd Maria op’? Ellens zoektocht is er een met uitglijders, in haar werk en in de liefde.

Op alles wat ik ben gaat over de blauwdruk van een jeugd. Over familie, dubbelhartigheid, geloof en idolatrie, activisme en schuivende panelen. Een verhaal ook over waarheid en herinnering. Verrassend actueel, door het spoor naar politieke netwerken.

Hieronder en impressie van de presentatie van Peters vorige boek:

Donderdag 7 maart, 20.00 uur, kleine zaal

Deze muzikale boekenlezing is helaas geannuleerd, u kunt dus niet meer reserveren.