Cursus

10 januari 201919:30
Verhalenhuis Haarlem Cursus

Je stamboom onderzoeken is ‘hot’; mensen zijn zich bewust van hun verbondenheid aan het voorgeslacht, ook gewoon nieuwsgierig natuurlijk, en bovendien is het met internet en alle stamboomsites bijna een fluitje van een cent geworden.

Een genogram lijkt op een stamboom. Er worden drie generaties op ingetekend. Die van je grootouders, ouders, van jezelf en eventueel ook je kinderen. Het ziet ongeveer zo uit:


Elk mens is niet een losstaand ‘ik’,  maar staat altijd in relatie.Meer

19 januari 201919:30
Verhalenhuis Haarlem Cursus

In het Verhalenhuis mag de kunst van het vertellen van verhalen natuurlijk niet ontbreken. Fransje van Luin, buurtbewoonster en al 30 jaar professioneel stem- en presentatietrainer met een passie voor verhalen, neemt je graag rondom volle maan mee in de kunst van het verhalen vertellen. Ervaring is niet vereist.

Iedereen luistert naar verhalen; aan tafel, op het werk, in het onderwijs, in de politiek, op radio en televisie, in films en theater, in de muziek, in het bos, op straat, bij het kampvuur. Verhalen met metaforen, anekdotes…. sappige, geurige, kleurige, verdrietige, griezelige, spirituele, opwindende en ontroerende verhalen. Van familie en vrienden maar natuurlijk ook uit de grote geloofsboeken en in de kerk. Overal in de wereld worden verhalen verteld en al zolang ...

Meer
31 januari 201919:30
Verhalenhuis Haarlem Cursus / Spiritualiteit

Mediteren blijkt heilzaam voor lichaam en geest. Daarom wordt het steeds populairder. Maar je moet het je wel eigen maken. Dat kan in deze cursus van zes bijeenkomsten van een uur, met een half uurtje napraten, en het doen van de opdrachten voor thuis. Allereerst leer je een basishouding aan. Daarin spelen fysieke ontspanning en aanleren van mentale focus een rol. De ademhaling is daarbij van wezenlijk belang. Vervolgens worden drie grondvormen van meditatie aangeleerd: tekstmeditatie, beeldmeditatie en stiltemeditatie. De cursisten ontvangen opdrachten mee die ze thuis kunnen inoefenen.

De cursus wordt gegeven door dr. Kick Bras, auteur van boeken over meditatie en oprichter van meditatiebeweging Vacare. Bij aanmelding ontvang je via de email nadere informatie. Bij deze cursus is een ...

Meer