jeugdtheater

31 maart 201819:30 - 20:30
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater / Theater

The Passion is al jaren een begrip in Nederland. Bijna twee jaar geleden gaf het musicalteam van de Immanuelkerk voor een uitverkochte zaal met ‘An Other Passion’ een succesvolle eigen invulling aan deze popmuzikale vertelling van het Paasverhaal. In de paasnacht komt er een nieuwe Haarlemse musicalversie met een nieuwe verhaallijn en allemaal nieuwe songs die met 75 volwassenen en kinderen uit de buurt worden gezongen en gespeeld in een semi-professionele setting. Zij hebben een maand eerder al het materiaal ontvangen en repeteren dit op zaterdag 31 maart met elkaar om 's avonds de uitvoering voor u te geven.Het ...

Meer
29 april 201815:00
Verhalenhuis Haarlem Jeugdtheater

Naar het boek van Beatrijs Nolet (Kinderjury prijs 2011). Een indrukwekkend verhaal over de rollen die mensen gespeeld hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog en de betekenis die dat heeft op kinderen van nu. Met muziekfragmenten van Pieta Maring van Philharmonie Zuidnederland en Will van Elmpt.

Anna is een meisje van nu. Ze is 11 jaar en woont met haar ouders op een woonboot een eind buiten het dorp. Natuurlijk is ze dolblij als ze in die verlaten uithoek ineens een buurjongen van haar eigen leeftijd krijgt. Maar haar ouders verbieden haar om met die jongen om te gaan. ‘Dat kun je maar beter niet weten’ en ‘Dat vertellen we je nog wel eens’ zijn de dooddoeners. Samen met Borre, de nieuwe buurjongen gaat Anna op onderzoek uit. Het wordt een speurtocht langs verzwegen familieverhalen uit de Tweede Wereldoorlog.

Verhalen over Anna’s opa Job en zijn Joodse ...

Meer