14 Oktober 2021

Modigliani’s kunst verdient het om beter begrepen te worden

Amedeo Modigliani (1884-1920) is een Italiaanse schilder en beeldhouwer met een onmiskenbare stijl en kan worden beschouwd als één van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Los van het romantische stereotype van de kunstenaar die gewend is aan excessen – een stereotype dat grotendeels niet overeenkomt met de waarheid en geen recht doet aan zijn persoon en zijn artistieke productie – blijkt Modigliani een gevoelige, verfijnde en diepgaande kunstenaar.

Deze avond wordt georganiseerd door de SOCIETÀ DANTE ALEGHIERI Comitato di Haarlem

Hij is in staat om de menselijke ziel bloot te leggen door essentiële lijnen te traceren die gericht zijn op het onderzoek en het begrip van het vrouwelijke archetype. In zijn Nederlandstalige lezing belicht Andrea Maddalena de meest bijzondere en subtiele aspecten van het werk van een buitengewone kunstenaar.

Andrea Maddalena is een Italiaanse architect, spreker, docent bij de Vrije Academie in Nederland, kunsthistoricus en onafhankelijke onderzoeker, deskundige in symboliek en antropologie, Etruskische, Romeinse en Middeleeuwse architectuur en kunst. Ook is hij docent Italiaans bij Dante Alighieri Amersfoort.

14 oktober 2021, 20.15 uur
Toegang:

leden van Dante Alighieri € 3 (incl. 2 drankjes)
niet-leden: € 9 (incl. 2 drankjes)

Reserveren

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.
– Bezoekers vanaf 13 jaar kunnen wij alleen toelaten met een vaccinatiebewijs op papier, Corona checkapp QR code, herstelbewijs of negatieve PCR test.

Geen assiciated ticket types gevonden. Probeer een andere gebeurtenis te selecteren.