9 September 2021

De groene spiritualiteit van Thomas Merton

Kick Bras (1949) heeft een nieuw boek geschreven, dit keer over Thomas Merton. Tijdens deze lezing zal hij ‘Het onuitsprekelijk paradijs’ bespreken. U kunt het boek uiteraard na afloop bij hem aanschaffen en laten signeren.

De Amerikaanse trappistenmonnik Thomas Merton – misschien wel de beroemdste monnik van de twintigste eeuw – was een groot natuurliefhebber. Hij trok zich steeds vaker terug in de prachtige omgeving van zijn abdij en leefde uiteindelijk als kluizenaar in het bos. Zijn dagboeken getuigen van zijn intense, spirituele natuurervaring die voortkomt uit een mystieke verbondenheid met alle leven, en daarin met de Levensbron. Deze natuurmystiek leidde tot een steeds openlijker kritiek op de exploitatie van de schepping voor menselijk gewin. Zo groeide deze mystiek uit tot ecologische ethiek, die zeer actueel is in deze tijd van klimaatcrisis en aantasting van de biodiversiteit.

Kick Bras is emeritus predikant van de PKN en voormalig docent spiritualiteit aan de Theologische Universiteit Kampen. Hij is als onderzoeker gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut te Nijmegen en auteur van meer dan dertig boeken op het gebied van spiritualiteit en mystiek.

Donderdag 9 september, 20.00 uur
Toegang €
7,50

Reserveren

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.
– Van 25 september t/m 1 november kunnen wij u alleen toelaten met een vaccinatiebewijs op papier, Corona checkapp QR code, herstelbewijs of negatieve PCR test.

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
09-09 zitplaats € 7.50 Tickets zijn Uitverkocht.