TheaterTapas

19 April 2024

Heerlijk 3 gangen walking dinner en 2 gangen theater

Vorig seizoen waren beide TheaterTapas avonden binnen enkele dagen uitverkocht, daarom nu opnieuw vijf avonden in Verhalenhuis Haarlem: TheaterTapas! Twee overheerlijke theatervoorstellingen om over na te praten, omlijst door een drie gangen tapasdiner (met vegetarische optie) in de vorm van een walking dinner.

Simon Verlinden, finalist bij het Amsterdams Kleinkunstfestival 2024 heet u welkom in de voorstelling ‘Graag!’

U kent hem niet. Hij u ook niet. Maar hij heet u welkom. Van harte. Want hij heeft u nodig. Omdat het op die manier gezelliger is. Omdat er al zoveel zelf moet. Omdat samen koffie drinken lekkerder is. Geraken twee bomen die naast elkaar groeien ooit uitgepraat? Hij weet het niet.

Graag! is een absurde, tragikomische rollercoastervoorstelling waarin je wordt meegezogen in het leven van Simon Verlinden. Zijn roze bril perspectief staat haaks op het cynisme van vandaag en zijn poëtische blik op de wereld maakt van het alledaagse iets betoverends. Noem hem een hopeloze romanticus of een tevredenheidsexpert, maar niet naïef. Want hij is niet naïef, hij is idealistisch.

Simon (1997) groeide op in Leuven, België, waar hij wiskundige ingenieurswetenschappen studeerde en uiteindelijk aan een doctoraat in de sterrenkunde begon. Hoewel de mysteries van het heelal hem steeds zullen interesseren, gaf het onderzoek hem geen voldoening. Hij koestert al jaren de droom om op het podium te staan en maakt met deze voorstelling zijn eerste stap: one small step for man, one giant leap for Simon Verlinden.

“NORA – een POPconcert”
Een theatraal, energiek en feministisch popconcert over het losbreken uit je Poppenhuiscomplex en het op zoek gaan naar je eigen stem. “Mijn pop is zo groot gegroeid dat ze alle ruimte heeft ingenomen. En nu is er geen ruimte meer voor mij, de vrouw in mij. Dus mijn vrouw vertrekt, en ik blijf alleen achter met mijn pop.”

Het klassieke personage Nora uit “Een Poppenhuis” reclaimt the narrative in haar theatrale, eigentijdse popconcert. Met inspiratiebronnen Henrik Ibsen en Kurt Weill bezingt Nora nu haar eigen verhaal en herschrijft zo twee mannelijke bronnen naar een vrouwelijk perspectief. Wat als het personage Nora uit 1879 in 2024 een popconcert geeft? Het repertoire van Nora gaat van een zacht poprequiem tot een pophit waarop je wil dansen in de club.

Een muziektheatervoorstelling geschreven door Daniëlle Deddens met muziek van Wijnand Gomes. De eindregie is in handen van Loulou Hameleers (lid van Club Gewalt).

Vrijdag 19 april, 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
Toegang €25

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
19-04 Zitplaats (excl. drankjes) € 25 Tickets zijn Uitverkocht.
19-04 Zitplaats vegetarisch (excl. drankjes) € 25 Tickets zijn Uitverkocht.