5 Oktober 2021

Heb je anderen nodig om gelukkig te worden?

In het kader van de Week Tegen Eenzaamheid vertonen Verhalenhuis Haarlem en Hart de film ‘Swedish Theory of Love’ over een revolutionair Zweeds experiment uit 1972. Na afloop wordt onder leiding van gespreksleider Patty Lou Leenheer, bekend van ‘de eenzaamste podscasts’ gepraat over het thema van deze film en ontmoeting. Deze documentaire kunt u voor het gereduceerde tarief van €2,50 zien dankzij een bijdrage van de coalitie Haarlem Ontmoet.

Prikkelende documentaire van de in Italië geboren Zweed Gandini (Videocracy), waarin hij onderzoekt hoe het komt dat in de socialistische heilstaat Zweden bijna de helft van de bevolking alleen leeft en ongeveer een kwart alleen sterft. Door elkaar gesneden verhaallijnen over spermadonoren, hippies die in de bossen samenkomen om elkaar ‘aan te raken’, en een Zweedse arts in Ethiopië moeten ons dichter bij het antwoord brengen. Gandini’s aanpak is nogal hapsnap, maar altijd intrigerend en vaak pijnlijk amusant.

Dinsdag 5 oktober, 14.00 uur
Toegang €2,50

Reserveren

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.
– Bezoekers vanaf 13 jaar kunnen wij alleen toelaten met een vaccinatiebewijs op papier, Corona checkapp QR code, herstelbewijs of negatieve PCR test.

Geen assiciated ticket types gevonden. Probeer een andere gebeurtenis te selecteren.