Start op


25 Juni 2021

Prachtige wereldmuziek over liefde en herinneringen

Wereldmuziek met zang, viool, electronics en andere instrumenten. Dit muzikale liefdesverhaal gebaseerd op de beroemde film ‘De Vuurpaarden’ is exclusief en eenmalig te zien in Verhalenhuis Haarlem. De teksten tussen de liederen zijn in het Engels, met een korte Nederlandse interpretatie, de zang is in het Oekraïens.

In een klein dorp in de Karpaten wordt de jonge Ivan verliefd op Maritsjka, de dochter van de moordenaar van zijn vader. Tussen de families van Ivan en Maritsjka bestaat een jarenlange vete. Ivan wil met Maritsjka trouwen. Hij verlaat daarom het dorp om werk te vinden. Tijdens zijn afwezigheid verdrinkt Maritsjka in een rivier. Ivan werkt niettemin verder, totdat hij bij zijn werk Palagna leert kennen. Zij trouwen volgens de traditie van de Hoetsoelen, maar het huwelijk mislukt spoedig, omdat Ivan nog altijd verteerd wordt door zijn herinneringen aan Maritsjka. Als de emotioneel afstandelijke Ivan ook nog hallucinaties krijgt, probeert Palagna, die graag kinderen wil, zijn aandacht terug te winnen met tovenarij.

The Shadows of Forgotten Ancestors (Nederlandse titel De Vuurpaarden) is een van de herkenningspunten van de wereldbioscopen uit de jaren 60. Toen de film in première ging verbaasde het publiek zich over alle extravagante kleuren, levendige tragedie en heldere antropologische details. Parajanov zelf werd door het Rotterdam International Film Festival uitgeroepen tot een van de 20 Filmregisseurs van de Toekomst. De originele soundtrack van de film is samengesteld uit authentieke volksmuziek uit het Karpatengebergte in de Oekraïne en originele composities van de Oekraïense componist M. Skoryk. Voor dit Musical Storytelling-project is de soundtrack gebruikt als inspiratiebron voor nieuwe artistieke interpretaties. De voorstelling wisselt muziek en teksten af ​​om het verhaal van de film en de unieke omstandigheden waaronder deze is opgenomen te vertellen: de excentrieke regisseur Sergei Parajanov en zijn crew en het dorp Kryvorivnya met zijn eigenaardige gebruiken, dialect en muziek.

Line-Up:
Maryana Golovchenko – stem, effecten en traditionele Oekraïense instrumenten
Anna Antipova – viool, elektronica
George Dumitriu – geluidsontwerp

Vrijdag 25 juni 2021, 20.00 uur Grote Zaal
Toegang €
12,50 (inclusief drankje na afloop)
Slechts 50 kaarten beschikbaar!

Reserveren

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.
– Indien u meer plaatsen tegelijk boekt, gaan wij er van uit dat u naast elkaar mag zitten zonder 1,5 meter afstand. Mag u nog niet naast elkaar zitten, maak dan 2 losse reserveringen.
– U hoeft geen ‘test voor toegang’ bij ons te doen aangezien wij ervoor kiezen om minder dan 50 bezoekers per voorstelling toe te laten. De gebruikelijke Covid maatregelen zoals de 1,5 meter regel, mondkapje en toegangsgesprek blijven van kracht.

Ticket Type Price Cart
25-06 zitplaats incl. drankje na afloop € 12.50
Add to Cart