10 Oktober 2021

Laat je meenemen naar de Big Band Sound uit de vorige eeuw

The Senioren Big Band Kennemerland (SBBK) is opgericht in 2019 door Rodney Calis en wijlen Kees van de Broek en musiceren wekelijks in Verhalenhuis Haarlem. De Big Band voor senioren speelt herkenbare bigbandmuziek, een muziekstijl welke vooral geassocieerd wordt het spelen van jazzmuziek, deze muziekstijl werd bijzonder populair in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw tijdens de periode van de swing. Heldere trompetten, warme trombones en fijne klanken van saxofoons staan garant voor een optreden die je mee neemt naar de bigbandsound uit de vorige eeuw. 

De SBBK speelt onder andere stukken van Count Basie, Duke Ellington, Glenn Miller e.a. Een voorbeeld hiervan is het nummer Summertime, de prachtige aria uit Porgy and Bess van George Gershwin. Oorspronkelijk is het een opera-aria voor mezzosopraan, maar het jazz-arrangement dat SBBK speelt is van Jerry Nowak, een Amerikaanse componist, klarinettist en saxofonist. Hij schreef en doceerde allerlei muziek, zowel voor harmonie als voor jazz ensembles. Een groot deel van ons repertoire is door hem gearrangeerd. Het nummer April in Paris is geschreven door Vernon Duke. Het staat op een gelijknamige album van Count Basie and his Orchestra, dat verscheen in 1956. Vernon Duke heette overigens eigenlijk Vladimir Alexandrovitsj Dukelski en was van Russische afkomst. Hij werd klassiek opgeleid in Kiev en later in New York, maar hij werd bekender door het zogenaamde lichte werk.

Zondag 10 oktober, 15.00 uur
Toegang €
8 (incl. drankje na afloop)

Reserveren

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.
– Bezoekers vanaf 13 jaar kunnen wij alleen toelaten met een vaccinatiebewijs op papier, Corona checkapp QR code, herstelbewijs of negatieve PCR test.

Geen assiciated ticket types gevonden. Probeer een andere gebeurtenis te selecteren.