14 Mei 2022

Met Trio Qasyoun

Muziek brengt de mensen samen en maakt hun dromen waar. Daarom brengt Verhalenhuis Haarlem alweer de vierde in een reeks van evenementen van de Syrische organisatie ‘Samen Dromen’ met de titel ‘Muziek Verbindt Mensen’. Op deze tweede avond speelt Trio Qasyoun.

Trio Qasyoun werd in 2014 opgericht in Cairo, Egypte en bestaat uit de twee Syrische zussen Jawa Manla en Shaza Manla en percussionist Modar Salama. Trio Qasyoun maakt oosters-Arabische muziek geïnspireerd door Om Kalthoum, Mohamed Abdul Wahab, Mohamed Al Asbgy en vele andere geweldige muzikanten en traditionele Syrische en Turkse muziek van nieuwe arrangementen. Trio Qasyoun verscheen voor het eerst op televisie bij VPRO’s Vrije Geluiden en Trio Qasyoun mocht zelfs spelen voor de koninklijke familie op Koningsdag in 2019.

Qasyoun is de naam van de beroemde berg vanwaar je uitkijkt over de stad waar de zussen Manla opgroeiden en tevens de hoofdstad van Syrië: Damascas. Qasyoun representeert als beeld de connectie tussen schoonheid en kracht. Tijdens optredens van de zussen, fantaseren zij over deze berg en hun thuisland.

Zaterdag 14 mei, 20.00 uur
Toegang € 7

Reserveren

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig.

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
14-05 Zitplaats € 7 Tickets zijn Uitverkocht.