12 Januari 2023

Muzikale lezing van violiste Esther Visser

Esther Visser is een Nederlandse violiste uit Haarlem. Zij is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk, en is Alexander Techniek docente. Esther gaat ons onder andere vertellen over Paganini, een beroemde Italiaanse violist. Zij vertelt ons over haar PhD onderzoek waarin Paganini ook terugkomt, en zij laat ons veel muziek horen met haar moderne viool en haar barokviool.

Deze avond wordt georganiseerd door de SOCIETÀ DANTE ALEGHIERI Comitato di Haarlem

Esther treedt regelmatig op als concertmeester bij verschillende orkesten en was gedurende twee jaar aanvoerder in het Europees Philharmonisch Orkest in Oostenrijk. Zij trad op als soliste met orkesten in Nederland, België, Frankrijk en Finland. Als barokvioliste werkt zij mee met CD-opnames en concerten.

Esther is oprichter en artistiek leider van ensemble La Chambre du Roi, dat de titel ‘Promising Ensemble’ won tijdens de International Young Artist Presentation in Antwerpen. Zij is werkzaam als gastdocente aan het Conservatorium van Rotterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij coacht studenten, geeft lessen barokviool, en schrijft artikelen over het historisch gebruik van vibrato.

Esther heeft in 2019 een beurs gewonnen om PhD onderzoek te doen op het gebied van vioolspelen en Alexander Techniek (“researching the way how violinists supported their violin between 1790-1830 and the implications of that on performance practice and health”), aan de Canterbury Christ Church University (UK) en is daar sinds drie jaar aan verbonden. 

Na de lezing heffen wij met elkaar het glas.

Donderdag 12 januari, 20.15 uur
Toegang €4 voor leden, €10 voor niet leden (incl. 2 keer koffie/thee)

Reserveren

– Uitsluitend direct met iDeal betaalde reserveringen zijn geldig
– HaarlemPas houders €5 korting. Vul in bij het kortingcode veld: HaarlemPas

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
12-01 Zitplaats niet-leden Dante Alighieri (incl. 2x koffie/thee) € 10 Tickets zijn Uitverkocht.
12-01 Zitplaats leden Dante Alighieri (incl. 2x koffie/thee) € 4 Tickets zijn Uitverkocht.