Start op


27 November 2022

Verfilming bestseller van Griet Op de Beeck

In deze film volgen we hoofdpersonage Mona op drie momenten in haar leven. Als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. Mona staat haar hele leven al aan de zijlijn, geconditioneerd als ze is om zichzelf weg te cijferen en het anderen – vooral stiefmoeder Marie – naar de zin te maken. De volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Tot ze inziet dat het zo niet langer kan.

Door documentairemakers Lubbe Bakker en Van Koevorden (Ne me quitte pas), die hiermee hun zeer geslaagde fictiedebuut maken. Gespeeld door een Vlaamse topcast.

Deze film is een van de programmaonderdelen van het nieuwe project Cultuurtuin Haarlem. Iedere laatste zondagmiddag van de maand kunnen jong en oud komen kijken en meedoen op diverse plaatsen in Noord met theater, muziek, film, boeken, fotografie en workshops beeldend voor een sterk verlaagde toegangsprijs! Kijk voor het complete programma op cultuurtuinhaarlem.nl

Reserveren kan via de link onderaan deze pagina.

Zondag 27 november, 16.00 uur
Toegang €5

RESERVEREN: KLIK HIER
U wordt doorgestuurd naar de website van Cultuurtuinhaarlem.nl om te reserveren en betalen.