22 Oktober 2023

Meespeelvoorstelling rondom opschepperige verhalen

Op vermakelijke wijze biedt Martijn Donders een kijkje in de keuken van een theatermaker en in de fantastische wereld van onder meer de Baron van Münchhausen. Met behulp van het publiek en improvisatie komen de verhalen in deze avontuurlijke meespeelvoorstelling tot leven. Komt dat zien, komt dat doen!

Ergens in een klein en verlaten theater loopt een mannetje binnen. Het is de directeur. Het theater is rijp voor de sloop en aan hem de taak om het laatste decor en het aangevreten script op te ruimen… Tot zijn verbazing ontdekt hij ineens publiek op de tribune! Hij wil de mensen niet teleurstellen en na enige aarzeling besluit hij dat er dan ook maar iets gespeeld moet worden. Maar hoe speel je de uitbundige en prachtige verhalen van weleer in je eentje met anderhalve man en een paardenkop? En wie kent de Leugenbaron eigenlijk nog?

GRATIS ‘DOEJEMEE’ WORKSHOPS!
Bij de het doejemeeatelier van Ella van Kaam kunnen kinderen voorafgaand aan- of na afloop van de voorstelling ‘de Baron die alles verzon’ zelf creatief aan de slag. Door subsidie van de Nationale Kindertheaterweek is workshop deelname gratis!

‘De fantasie mag rijkelijk vloeien want karton, plakband en splitpennen zijn volop aanwezig. En is je creatie klaar dan kun je kijken hoe het tot leven komt in een heus schimmenspel. Daarnaast neem ik de lichtbak mee, de combinatie licht met zacht zand maakt van iedereen een zandtovenaar. De Baron is niet de enige met een grote fantasie!’

Meedoen is alleen voor de kinder-bezoekers van de voorstelling. Reserveren voor de workshops is noodzakelijk want er is maar plaats voor 15 kinderen per workshop, reserveer alleen voor de kinderen!

Zondag 22 oktober, 15:00 uur
Toegang €10
(Speciaal verlaagd tarief voor de Nationale Kindertheaterweek)
Workshop €0 (alleen voor kinderen die naar de voorstelling gaan)

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
22-10 Zitplaats € 10 Tickets zijn Uitverkocht.
22-10 Deelname workshop 14.00-14.45 uur € 0 Tickets zijn Uitverkocht.
22-10 Deelname workshop 16.15-17.00 uur € 0 Tickets zijn Uitverkocht.