Urban Mosaic met speciale gast Kader Abdolah

Kader Abdolah, auteur van het Boekenweekgeschenk 2011

Foto: Merlijn Doomernik AppleMark

In Urban Mosaic komen jazz, poëzie en visual art samen. Via onderwerpen als hittestress, feest en uitsluiting, en via stadsbewoners als student, vluchteling en dakloze, vangen we de tijdgeest en weerspiegelen we de stad in haar aantrekkelijkheid en schaduwzijden. Het publiek reist mee langs ongekende mogelijkheden, van cultuurfricties tot nachtfeesten. Elke uitvoering is uniek, omdat steeds gastdichters aanwezig zijn om hun poëzie live, samen met het ensemble, te laten klinken. 

Twaalf verschillende componist-dichter-duo’s werkten nauw samen aan twaalf stukken. In Verhalenhuis Haarlem is niemand minder dan Kader Abdolah (schrijver van Huis van de Moskee, Het pad van de gele slippers, Voordat het laat wordt) aanwezig bij dit concert om samen met ons zijn eigen gedicht te performen, te zingen of voor te dragen. Alle gedichten staan in het programmaboekje, om mee te lezen en naderhand nog eens te bekijken. Je krijgt dus als het ware een dichtbundel mee naar huis. Ook de Haarlemse Dichtlijn is te gast met een speciaal stadsgedicht.

Henk Kraaijeveld (zang, componist)
Dion Nijland (bas, componist)
Mees Siderius (drums, componist))
Lida Brouskari (piano)
Ad Colen (tenor- /baritonsax, componist)
Jessie Brevé (sax)
Kees Adolfsen (trombone, dichter)
Bert Lochs (trompet, componist)
Gerben Klein Willink (trompet, componist)

De andere dichters: Martje Wijers, Hanneke van Eijken, Babeth Fonchi Fotchind, Yentl van Stokkum, Mia You, Jasper Albinus, Nisrine Mbarki, Lucas Kloosterboer en Martin Rombouts. 

Vrijdag 4 oktober, 20.00 uur

Ticket Type Price Cart
04-10 Zitplaats € 19.50
Add to Cart