Film+: Drive my car

Drive my car is een van die films die je meer dan één keer kunt zien. Dat kan thuis natuurlijk, maar op groot doek met goed geluid is wel zo mooi. Voor de liefhebber draaien we vier klassieke films over grote levensthema’s. Een kort woord vooraf van ds. Werner Pieterse scherpt onze blik. Na afloop is er voor wie wil een nagesprek.

De auto uit de titel is een rode Saab 900 Aero coupe. Normaal wordt die gereden door de eigenzinnige theateracteur en -regisseur Yûsuke Kafuku, maar voor een klus in Hiroshima krijgt Kafuku, zeer tegen zijn zin in, een chauffeur. Dat is de jonge Misaki Watari, die net als Kafuku gebukt blijkt te gaan onder een enorm, onverwerkt trauma. Complex, maar vloeiend verteld verhaal over verlies, acceptatie en onderlinge communicatie, gebaseerd op handvol korte verhalen van schrijver Haruki Murakami. Winnaar van de prijs voor het beste scenario op Cannes 2021 en in 2022 genomineerd voor vier Oscars, waarvan de prijs voor Beste Internationale Speelfilm werd verzilverd.

Japan 2021. Drama van Ryûsuke Hamaguchi. Met o.a. Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima, Park Yu-rim en Jin Dae-yeon.

Donderdag 30 januari, 19.30 uur

Ticket Type Price QTY Cart
30-01 Zitplaats € 6
Add to Cart