UITVERKOCHT: Toneelgroep Vondel – Na de vrede

More

22 oktober 2020 20:00

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

023-5252116

Nu extra uitvoeringen in de grote zaal op zondagmiddag en zondagavond 18 oktober!

Geschreven door Jos Ahlers, gebaseerd op de ontroerende oorlogsherinneringen van zijn vader Gerhard Ahlers. In ‘Na de Vrede’ wordt een spannend spel gespeeld met werkelijkheid en verbeelding. Daders en slachtoffers van toen raken in gesprek met familieleden die nu leven. De conclusie: voor sommige mensen begint de oorlog pas na de vrede.

In de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog heerst chaos in Nederland. De bezetter trekt zich terug. De bevrijder is nog niet gearriveerd. Goed en fout, loyaliteit en eigenbelang, geloof en wanhoop strijden om voorrang. Op een avond vlak voor de bevrijding verschijnt een SS-officier in de dorpspastorie van Pastoor Beumer. Wat is de reden van zijn bezoek? Heeft het te maken met de jonge onderduiker? De keuzes die tijdens die duistere avond worden gemaakt, klinken nog generaties door.

Toneelgroep Vondel is een amateurtoneelvereniging uit Haarlem. Vondel is opgericht in 1952 en nog steeds springlevend, met jonge tot oudere enthousiaste spelers en een gevarieerd repertoire. ‘Na de vrede’ wordt geregisseerd door Fred Rosenhart, die in 2015 met Vondel het indrukwekkende en zeer goed ontvangen stuk ‘De Jodenverraadsters’ bracht.

Zondag 18 oktober, 15.00 uur
Extra toegevoegd: zondag 18 oktober, 20.00 uur
Donderdag 22 oktober, 20.00 uur UITVERKOCHT

Toegang: €10
Donateurs van Vondel: gratis (reserveren is wel noodzakelijk)

 

Geef een reactie