UITVERKOCHT: I Am

More

Starts in 19 Days, 1 Hour

9 oktober 2020 20:00

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

023-5252116

Deze film volgt regisseur Tom Shadyac op zijn sociale, wetenschappelijke en spirituele reis om twee diepgaande vragen te beantwoorden: “Wat is er mis met de wereld?” en “Wat kunnen we eraan doen?”

Na een bijna-doodervaring reisde Shadyac de wereld rond om beroemde spirituele en wetenschappelijke leiders zoals aartsbisschop Desmond Tutu en Noam Chomsky te interviewen, samen met vele anderen, om antwoorden te vinden op de vragen die hem dwars zaten. In de hele film stelt Shadyac dat, in de kern van ons bestaan, een genetisch vermogen en de behoefte bestaat om samen te werken en elkaar lief te hebben. De film stelt dat dit vermogen om te sympathiseren en lief te hebben, eigenlijk een van de belangrijkste evolutionaire eigenschappen is waardoor we als soort konden gedijen.

Voor degenen die tegen zichzelf zeggen: “Wat heeft het voor zin? Wat kan ik er aan doen?” met betrekking tot sociale verandering kan het antwoord misschien verbazen. “I Am” stelt dat de mens genetisch geprogrammeerd is om lief te hebben, samen te werken en met elkaar te delen. Mensen hebben de kracht om de manier waarop de samenleving functioneert te veranderen en het begint op individueel niveau. De film eindigt met een mooie boodschap. Bij het beantwoorden van zijn eerste vragen ontdekt Shadyac dat wat er is met de wereld van vandaag de mensen zelf zijn. Wat nog belangrijker is, als je probeert te ontdekken wat we eraan kunnen doen, is het antwoord buitengewoon eenvoudig: we kunnen liefhebben.

Vrijdag 9 oktober 20.00 uur
Toegang: normaal €6 / bioscoopstoel €7,50

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
0910 Zitplaats normaal €6 Tickets zijn Uitverkocht.
0910 Zitplaats 1e rang €7,50 Tickets zijn Uitverkocht.

Geef een reactie