UITVERKOCHT: Haarlemse filmpremiere – Veevoer (16+)

More

12 oktober 2019 16:00

De film Veevoer is gemaakt door Haarlemse jongeren uit Schalkwijk waarmee Anon Banken met deze film afstudeerde aan de Willem de Kooning Filmacademie in Rotterdam. De Haarlemse première is in Verhalenhuis Haarlem. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van vier kansarme personages uit Schalkwijk die allemaal op een andere manier beïnvloedt zijn door hun omgeving.
Zij worden gevormd door hun thuissituatie en vinden steun bij elkaar. We volgen Kim, Bas, Michael & Daniël tijdens misschien wel de meest toonaangevende periode uit hun leven. Ze besluiten om een kidnapping in scene te zetten om zo te ontsnappen aan hun omgeving. Dit plan loopt al snel vreselijk uit de hand en we zien hoe de personages noodgedwongen steeds slechtere keuzes maken. De geschiedenis en thuissituaties van de personages in VEEVOER zijn allemaal gebaseerd op echte verhalen uit de omgeving van Anon.

Anon Banken: “Ik heb veel mensen gezien die proberen te ontsnappen aan hun omgeving en dit is altijd een grote strijd. Dit verhaal biedt inzage in alledaagse armoede. In Nederland kom je niet om van de honger en draag je schoenen naar school maar kun je kansarm en ongelukkig leven. Alledaagse armoede, slechte thuissituaties en huiselijk geweld zijn grote thema’s in VEEVOER. Ik wil met deze film perspectief bieden in de levens van mensen die opgegroeid zijn zoals ik, het publiek meenemen in hun gedachtengang en aandacht schenken aan thema’s waar helaas nog een taboe op rust. In een wereld die gedreven is door geld lijkt het soms onmogelijk om het met een slechte start ver te schoppen. Iets waar zowel de makers als de personages dagelijks tegen vechten.”

Haarlemse première: zaterdag 12 oktober, 16.00 uur
Duur film: 35 minuten

Toegang: normaal € 5,- / bioscoopstoel € 7,50

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
191012 Volwassene - zitplaats normaal €5 Tickets zijn Uitverkocht.
191012 Volwassene - 1e rang zitplaats €7,50 Tickets zijn Uitverkocht.

Geef een reactie