Haarlem Voices – Wade in the water, an American Reflection

More

16 juni 2019 15:00

Voor het eerst in haar dertienjarig bestaan zingt Haarlem Voices een programma dat helemaal gewijd is aan de Amerikaanse koortraditie. Sarah Barrett, artistiek leider en dirigent van Haarlem Voices, is gepassioneerd op zoek geweest naar repertoire dat niet alleen bepaald wordt door, maar ook een verrijking vormt van de culturele identiteit van haar vaderland.

Haarlem Voices brengt composities van grote namen zoals Morten Lauridsen, Eric Whitacre en Samuel Barber ten gehore. Eric Whitacre doet met “I hide myself”, een van zijn “Three Flower Songs” op tekst van Emily Dickinson, een bekentenis van een hartstochtelijke, eenzame liefde.  “An American Reflection”.

Haarlem Voices, opgericht in 2006, is een ambitieus vocaal ensemble van zestien zangers en zangeressen, die voor een deel afkomstig zijn van de Haarlemse Koorschool Sint Bavo. Onder leiding van dirigente Sarah Barrett streven zij kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen na van werken uit diverse stijlperiodes, van renaissance tot avant-garde. Haarlem Voices geeft a capella uitvoeringen maar werkt ook samen met instrumentale ensembles.

Zondag 16 juni, 15.00 uur
Voorverkoop € 15,-/€ 7,50 (kinderen tot 18 jaar en studenten), aan deur € 17/€ 7,50

 

Geef een reactie