Glittergroente – reprise, met Marijke Kots (4+)

More

18 februari 2019 to 22 februari 2019 15:00

Het nieuwe stuk van Marijke Kots dat in de herfstvakantie in premiere ging in het Verhalenhuis was zo’n succes dat een reprise niet kon uitblijven. Deze voorjaarsvakantie dus nog vijf keer van maandag t/m vrijdag voor kinderen vanaf 4 jaar: Glittergroente! In de groentetuin van Dibbertje Dib de slak wonen Mevrouw Sla, Heer Peen en de rode Kool Purpel. Ze hebben het gezellig met elkaar, totdat er op een dag een hele vreemde groente zomaar de tuin binnen komt wandelen. Een groente, die helemaal glittert. Hij ziet er zo raar uit, en dan heet hij ook nog Glittergroente. Wat een gekke naam!

Hij wil met zijn vriendje Sprietje in de tuin van Dibbertje Dib komen wonen. Maar willen Heer Peen, Mevrouw Sla en Purpel dat wel? Een groente, die er zo vreemd uitziet kun je die eigenlijk wel vertrouwen? Waarom blijft Glittergroente niet gewoon in zijn eigen tuin wonen? Een vertelvoorstelling over anders zijn. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg….”, maar daar heeft Glittergroente helemaal geen zin in. Hij wil zijn wie hij is.

Marijke Kots heeft vele jaren voor kinderen gespeeld in haar eigen Haarlemse theater en werkt al lange tijd ook als regisseuse voor diverse toneelgroepen en projecten. Sinds een jaar is zij de vaste bespeler van het Verhalenhuis in de herfst- en voorjaarsvakantie.

Maandag 18 t/m vrijdag 22 februari, dagelijks om 15.00 uur
Toegang € 7,50 (incl. limonade)

Geef een reactie