Geannuleerd: Filosofie café – Moeten we de democratie afschaffen?

More

9 maart 2021 20:00

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

023-5252116


De filosofie café’s hebben dit seizoen als thema meegekregen ‘We moeten praten…’ en gaan over hete hangijzers, actuele vragen en maatschappelijke thema’s.

Anne Michiels van Kessenich verzorgt deze filosofie café.  Zij studeerde politicologie, was gemeenteraadslid en werkt bij de gemeente Haarlem. Daarnaast geeft zij les aan kinderen en jongvolwassenen over het werken met risico’s en onder onzekerheid. Wereldomspannende problemen als de coronacrisis, klimaatverandering, migratie en vergrijzing vragen om krachtdadig en richtinggevend ingrijpen van de politiek. Maar het lijkt erop dat het democratische model van besluitvorming is uitgewerkt: staatscommissies studeren al 40 jaar op manieren om de politiek opnieuw te laten leven voor burgers.

Regeringspartijen werken vanuit volledig dichtgetimmerde coalitieakkoorden en het echte debat vind je voornamelijk op straat. Hoe organiseren we dat zo dringend noodzakelijke maatschappelijke gesprek over de inrichting van onze samenleving, als de problemen groeien en de politieke structuren falen? Kan de democratie niet beter afgeschaft worden, of zitten er toch voordelen aan het model? Voordelen waarop we het zicht zijn kwijtgeraakt omdat we de verkeerde verwachtingen hebben van dat model? Haar stelling: wij hebben die anderen juist harder nodig dan ooit. En een goed gesprek is een moeizaam gesprek.”

GEANNULEERD
Toegang €7,50 (incl. pauzedrankje)

LET OP
– Vanwege de Corona maatregelen is kaartverkoop aan de zaal niet meer toegestaan.
– Gereserveerde kaarten zijn alleen geldig als deze met iDeal zijn betaald.
– Als u voor meerdere mensen tegelijk reserveert dan gaan wij er van uit dat u naast elkaar mag zitten en delen wij u als zodanig in op ons stoelenplan. 
Als u niet naast elkaar mag zitten, maak dan aparte reserveringen. Dank u wel voor uw medewerking!

Geef een reactie