UITVERKOCHT: David Rijser – De Klacht van Polymephus

More

8 oktober 2020 20:15

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

023-5252116

De zogenoemde Villa Farnesina in Rome werd door de bankier van de pausen Julius II en Leo X, Agostino Chigi, begin 16de eeuw gebouwd op antieke resten. Al tijdens de bouw gold het project als een wereldwonder. In zijn lezing voor Dante Alighieri kijkt David Rijser naar het fameuze decoratieprogramma en de tuinen van het complex, waaraan o.a. Peruzzi en Rafaël meewerkten, de functie die deze villa in de urbanisatie van Rome heeft gehad, en de relatie van het hele project met de poëzie en beeldende kunst uit de klassieke oudheid.

David Rijser doceert klassieke talen en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is bijzonder hoogleraar antieken-recepties aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceert regelmatig in de landelijke pers. Zijn “Een telkens nieuwe oudheid. Of: Hoe Tiberius in New Jersey belandde” uit 2016 komt in 2020 uit in een Engelse editie bij Cambridge University Press. In 2018 schreef hij een boekje over het motief van het denken in de literatuur en beeldende kunst van de Oudheid. Over de Villa Farnesina schreef hij in “Raphael’s Poetics: Art and Poetry in High Renaissance Rome”, Amsterdam 2012.

 

Leden van Dante Alighiera hebben gratis toegang, maar moeten wel reserveren.

 

 

Donderdag 8 oktober, 20.15 uur
Toegang: gratis voor leden Dante Alighiera, voor niet-leden € 7,50. Dit is inclusief twee keer koffie/thee: een keer vooraf en een keer in de pauze.
Frisdrank, bier of wijn kunt u zelf bijbetalen a €1,- toeslag

LET OP
– Vanwege de Corona maatregelen is kaartverkoop aan de zaal niet meer toegestaan.

– Gereserveerde kaarten zijn alleen geldig als deze met iDeal zijn betaald.
– Als u voor meerdere mensen tegelijk reserveert dan gaan wij er van uit dat u naast elkaar mag zitten en delen wij u als zodanig in op ons stoelenplan.
– Als u niet naast elkaar mag zitten, maak dan aparte reserveringen. Dank u wel voor uw medewerking!

Geef een reactie