VERPLAATST NAAR MAART 2021: Mary Magdalene

More

Starts in 4 Days, 4 Hours

3 april 2020 20:00

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

023-5252116

Wegens groot succes vorig jaar, dit jaar nogmaals te zien: Mary Magdalene. Het verhaal over een van de meest omstreden en fascinerende figuren uit de Bijbel. In deze biopic zien we hoe de jonge vrouw Maria Magdalena (Rooney Mara die speelde in o.a. The Girl with the Dragon Tattoo, Carol) probeert een nieuwe wending te geven aan haar leven.

Zij voelt zich onderdrukt door de heersende elite en besluit zich tegen de wil van haar conservatieve familie in aan te sluiten bij een groep mensen onder leiding van de charismatische Jezus van Nazareth (Joaquin Phoenix die speelde in o.a. Walk the Line, Gladiator, Her). Ze voelt zich als snel op haar gemak bij Jezus en zijn volgelingen en speelt ze een belangrijke rol binnen de groep tijdens een reis die naar Jeruzalem leidt.

Maria Magdalena was één van de bekendste volgelingen van Jezus en volgens de geestelijke teksten was ze ook getuige van zijn kruisiging en wederopstanding. Vandaag de dag kent men haar als een prostituee die op het rechte pad probeerde te komen door Jezus te volgen.

Deze film wordt in maart 2021 opnieuw geprogrammeerd.
Toegang: € 7,50

Geef een reactie