UITVERKOCHT: Amazing Grace – Aretha Franklin

More

25 september 2020 20:00

Verhalenhuis Haarlem

van Egmondstraat 7, Haarlem-Noord

023-5252116

In januari 1972 neemt Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum aller tijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze historische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu. Na grote popsuccessen  besluit Aretha begin zeventiger jaren samen met producer Jerry Wexler van Atlantic Records, dat ze met haar volgende album terug wil naar de muziek van haar jeugd: gospel. Liederen van Hoop zijn in het onrustige Amerika, met de moord op Martin Luther King en rassenrellen, broodnodig. De jonge regisseur Sidney Pollack krijgt de opdracht om de twee opnamesessies met live publiek voor Aretha’s nieuwe gospelalbum te filmen.

De geplande documentaire van Aretha’s optreden in de kerk blijft tot 2018 op de plank liggen. Pas dan gaat producer Alan Elliot aan de slag gaat met het ruwe filmmateriaal en maakt er een bijna anderhalf uur durende muziekdocumentaire van. Het artistieke eindproduct is een intieme registratie van veertien grootse gospelliederen, waaronder ‘What a Friend we have in Jesus’, Climbing Higher Mountains en ‘Amazing Grace’, gezongen door Aretha Franklin. Behalve de vraag om een glas water en een korte discussie met haar dirigent, hoor je Aretha tijdens de opnames niet praten.

Net als de kerkgangers die aanwezig zijn bij de opname-avonden en het charismatische Southern California Choir dat Aretha begeleidt, voel je als kijker de bezieling en overgave waarmee de gospelliederen door de Queen of Soul worden vertolkt.  Op het puntje van de  stoel ben jezelf ook even onderdeel van de historische gebeurtenis die 48 jaar geleden plaatsvond in een baptistenkerk in LA. En ben je getuige van een fenomenaal worshipconcert waar hemel en aarde elkaar op overtuigende manier raken.

Vrijdag 25 september, 20.00 uur
Toegang: normaal €6 / bioscoopstoel €7,50

LET OP
– Vanwege de Corona maatregelen is kaartverkoop aan de zaal niet meer toegestaan.

– Gereserveerde kaarten zijn alleen geldig als deze met iDeal zijn betaald.
– Als u voor meerdere mensen tegelijk reserveert dan gaan wij er van uit dat u naast elkaar mag zitten en delen wij u als zodanig in op ons stoelenplan. Als u niet naast elkaar mag zitten, maak dan aparte reserveringen.

Soort Ticket Prijs Winkelmandje
2509 Zitplaats normaal €6 Tickets zijn Uitverkocht.
2509 Zitplaats 1e rang €7,50 Tickets zijn Uitverkocht.

Geef een reactie